Yeni Nesil Korku Kraliçeleri

|

Korku sinemasında kadının yeri –özellikle güzel kadının- yadsınamayacak kadar önemli. Sinema tarihi boyunca dönem dönem korku kraliçeleri türemiş ve sinemayı şenlendirmişlerdir. Eski korku kraliçelerine saygısızlık etmeden yeni nesil korku kraliçelerine bir göz atarak sitemizde birazda magazin yapalım istedik. Korku filmlerinin genç ve güzel yıldızları izleyenlere hem heyecanlı hem de sıcak dakikalar yaşatmayı başarıyorlar. Korku ve güzelliğin birleşmesiyle ortaya çıkan bu filmler bir kat daha ilgi çekici oluyor.


Elisha Cuthbert, Jessica Biel, Denise Richards, Rose McGowan ve Paris Hilton gibi yıldızların yer aldığı sinemanın en seksi korku kraliçeleri aşağıda.


Milla Jovovich – Resident Evil


En ünlü video oyunlarından Resident Evil, iddialı bir uyarlamayla beyazperdeye geldi. Zombilerle olan savaşta ekipten geriye kalanlar, ekibin tehlikeli kadın üyesi Rain (Michelle Rodriguez) ve güzel ajan Alice (Milla Jovovich) liderliğinde bu tehlikenin dışarı yayılmasını engellemeye çalışıyorlar.




 

 


Jess Weixler – Teeth


Mitchell Lichtenstein imzalı 2007 yapımı Teeth, zaman zaman seks konusunda insana soğuk terler döktürecek kadar sert ve kanlı, zaman zaman da mizah öğeleri ile donatılmış, ilginç bir film.


Dişli Vajina anlamına gelen ve kadın cinsel organının sahip olduğu dişler aracılığıyla erkek cinsel organını koparacağı inancına dayalı Vagina Dentata rahatsızlığına sahip olan, ancak bünyesindeki bu garip durumu ergenlik dönemine gelince anlayan Dawn, çevresinde saf ve bakirelik konusunda tutucu bir genç kız olarak tanınmaktadır.




 
 


Odette Yustman – Cloverfield


Filmde New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü anlatılıyor. Güzel yıldız Odette Yustman, enteresan kurgusu, ekstra gerçekçi havası ve ilginç konusu ile sinema tarihinde uzun süre konuşulacak filmde yer alıyor.




 


Barbara Nedeljakova ve Jana Kaderabkova – Hostel


Korku sinemasının genç isimlerinden Eli Roth’un Quentin Tarantino ve Takashi Miike desteğiyle beyazperdeye taşıdığı Otel korku sinemasının umut vadeden yapımlarından. Slovakya’da büyük tepkilere yol açan filmin en ilginç yanı, karakterlerin, hikâyenin yaşandığı ülkenin dili olan Slovakça yerine, filmin çekildiği ülke olan Çek Cumhuriyeti’nin dili Çekce’yi kullanıyor olması.


Üniversiteli iki arkadaş Paxton ve Josh, yaz tatilinde Avrupa turuna çıkarak unutulmaz ve deli dolu bir tatil yaşama peşindeler.



Elisha Cuthbert - Captivity


Amerika’da güzelliği, gücü ve parası ile en prestijli modellerden biri olan Jennifer, her yaptığı olay olan, bütün gözlerin üzerine çevrili olduğu bir şöhrettir. Tüm magazin dergileri, televizyonlar, gazeteler Jennifer’la ilgili haberle doludur.


Bütün bu ihtişamın ve kalabalığın arasında sessiz ve görünmez bir şekilde bekleyen biri vardır. Tüm kameralarla birlikte Jennifer’ın her hareketini, her yaptığını izlemekte ve beynine kaydetmektedir. Taki beklediği o gün gelene kadar…


Bir gün yıllarca beklediği fırsatı yakalar ve Jennifer’ı, korkunç planını gerçekleştireceği o izbe mağaraya kaçırmayı başarır. Artık Jennifer’ı, akıl sınırlarını zorlayacak derecede korkunç günler beklemektedir.




 


Salma Hayek - From Dusk Till Dawn


Quentin Tarantino’nun senaryosunu yazıp başrollerinden birine geçtiği film, Robert Rodriguez’in, El Mariachi ve Desperado filmleriyle başladığı sinema kariyerinin şimdilik en parlak filmlerinden birisi.


Gecko biraderler, rüzgarı arkalarına alıp Meksika’nın özgür ortamına doğru bir yolculuğa çıkarlar. Texas’ta sıkı bir soygun yaptıklarından dolayı, ne olur ne olmaz diye bir rahip ve ailesini de yanlarında rehin olarak bulundururlar.


Buluşma için bir Meksika barının kapısını aşındırdıklarında başlarına geleceklerden habersizdirler. Mekan kesinlikle vampirlerin içeri alınmadığı barlardan değildir!




 


Denise Richards – Valentine


Güzel yıldız Denise Richards için ölünmeye değer mi ?


Yılda bir kez, Sevgililer Günü’nde, havada aşk vardır. Çiçekler gönderilir, kalp şeklinde çikolatalar alınır ve kapı altından aşk kartları atılır.


Bu sene 4 arkadaş için Sevgililer Günü çok gerilimli olacaktır, özellikle onları öldürmek isteyen birinden tehditkar kartlar alırlarken…




 


Paris Hilton – House of Wax


1953 André De Toth yapımı kült korku filminin remake’inin en büyük silahı, şüphesiz, skandallar kraliçesi Paris Hilton.


Carly, Paige ve arkadaşlarıyla beraber senenin en büyük kolej maçına doğru yola çıkmıştır. Altı kişilik grup için baştan sona eğlenceli geçmesi planlanan yolculuk daha başında Carly için kabusa dönüşür. Çünkü erkek arkadaşı Wade ve kardeşi Nick arasındaki gerilimin dozu sürekli artmaktadır.




 


Jessica Biel - The Texas Chainsaw Massacre


Tobe Hooper’ın 1974 tarihli aynı adlı kült korku filminin bir yeniden yapımı film yalın ve saf bir korku filmi olan orijinalinin aksine son yılların yükselen trendlerinden olan “teen-slasher” tarzının estetiğini (ve klişelerini…) benimseyen bir yeniden yapım olması bekleniyor…


20′li yaşlarında bir grup genç, uyuşturucu satın almak için New Mexico’ya seyahat etmek üzere yola çıkar. Yolda bir katliamdan kurtulmayı başaran genç bir kıza rastlayan grup rota değiştirerek kızı en yakın kasabaya bırakmaya karar verirler




 


Rose McGowan - Planet Terror


Robert Rodriguez ve Quentin Tarantino’nun iki film birden projesi olarak birlikte çektikleri Grindhouse’un Rodriguez yönetimindeki ikinci parçası olan Dehşet Gezegeni, eleştirmenler tarafından da başarılı bir çalışma olarak değerlendirildi. Özellikle Frank Miller uyarlaması Günah Şehri’nden sonra yönetmenin çalışmaları sinemaseverlerde büyük bir merak uyandırıyor.




 


Eliza Dushku – Wrong Turn


1970′lerin The Texas Chainsaw Massacre ve The Hills Have Eyes gibi teen-slasherlarına benzeyen yapısıyla dikkat çeken Wrong Turn, yol filmiyle teen-slasher kalıplarını harmanlıyor.


Bir iş randevusuna yetişmeye çalışan Chris, kaza sonucu otoyolun kapalı olduğunu fark edince, kestirme olduğunu tahmin ettiği bir yola sapar. Bu yolda süratle ilerlerken dikkati dağılır ve yolun ortasında duran bir arabaya çarpar.


Bu araba, lastikleri patladığı için yolda mahsur kalmış 5 gence aittir ve hep beraber yardım istemeye karar verirler. Aralarından iki tanesini arabalara göz kulak olmaları için geride bırakarak ormanda yürümeye başlarlar.


Çok geçmeden avcılara ait olduğunu sandıkları bir kulübeye varırlar. Bilmedikleri şey ise geride bıraktıkları iki arkadaşlarının çoktan avcıların eline düşmüş ve vahşice öldürülmüş olduklarıdır.




 


Kaynak: devilboy >>

0 yorum: