Baghead

|

Yönetmen : Mark Duplass, Jay Duplass
Senaryo : Mark Duplass, Jay Duplass
Yapım:2008, ABD, 84 Dakika
Oyuncular: Ross Partridge, Steve Zissis, Greta Gernig, Elise Muller



Düşük bütçeyle yapılan filmler hakkında yine düşük bütçeli bir film. Daha doğrusu, bu camiadakilerin duyguları hakkında küçük bir temsil gibi.


Bağımsız sinema düşkünü, ünsüz ve çıkışsız 4 figüran (aslında oyuncular kendileri) filmimizin ana kahramanlarını oluşturuyor. Düşük bütçeli sinema camiasında efsane haline gelmiş bir yönetmen olan Jett Garner’ın rezalet ötesi filmini izlerken akıllarına bir fikir geliyor. Neden kendileri de böyle sıfır maliyetle bir film çekmesinler?


Filmin karakterleri çok önemli, çünkü tüm film boyunca tavırlarını, birbirleriyle olan ilişkileri belirliyor. Şişman ama sevimli Chad, masum bir güzelliğe sahip Michelle’e gizli gizli yanıktır. Bunu sadece en yakın arkadaşı (ve kızların gözdesi olan) Matt bilmektedir. Fakat Michelle, Chad’i bir abi gibi sevmektedir ve gönlü yakışıklı Matt’tedir. En yakın dostunun güvenini kaybetmemeye çalışan Matt’in bir de belası vardır; kokoş Catherine. Bu sarışın afetle zamanında bir ilişki yaşamış ve ayrılmışlardır. Oysa Cathrine, Matt’e olan arzusunu kaybetmemiştir ve hala sevgiliymişler gibi davranmaktadır. Michelle’i kendisine rakip olarak gördüğünden kadınsı içgüdüleriyle hareket etmekten sakınmayacaklardır.



İşte bu aşk dörtgeni, senaryo yazma amacıyla, Chad’in bir akrabasına ait dağ evine kapandıklarında daha da karışır. İlk fikirleri, dördünün oynadığı bir aşk filmidir fakat içki alemi yapıp sızmaktan başka bir şey yapamazlar. O gece Michelle bir kabus görür (ya da bu gerçektir); bahçeye kusmak için çıktığında, kafasına kese kağıdı geçirmiş bir adamın kendisini izlediğini görür. Sabah bunu arkadaşlarına aktarır ve Matt bu fikre balıklama dalar. Filmleri bir korku filmi olacaktır, kafasında kese kağıdı olan adam tarafından terörize edilen 4 genç hakkında bir teen slasher!


Senaryo üzerinde çalışmaları sırasında aralarındaki ilişki iyice karmaşıklaşır. Kıskançlıklar ve yanlış anlamalar neticesinde birbirlerine şakalar yapmaya başlarlar. Kafasına kese kağıdını geçiren diğerini korkutmaya çalışır ve başarılı da olur. Fakat olayın boyutu değişir, arkadaşlar gerçekten birbirlerine güvenlerini kaybeder ve belki de gerçekten başka bir kese kağıtlı adam ortaya çıkar. Amaçladıkları gibi geçmeyen hafta sonları bir cehenneme dönecektir.


Film gerçekten sıfır bütçeyle çekilmiş. Sanırım tek bir omuz kamerası kullanılmış; bazen görüntüler flulaşıyor. Fakat karakterlerin yansıtılması o kadar başarılı ki film ekstra bir gerçeklik kazanıyor. Dört oyuncu sanki rol yapmıyor. Tepkileri yerli yerinde ve abartısız. Bu kadar gerçek karakterler izleyicide hoş bir duygu uyandırıyor. Kısa süresiyle de sıkmıyor.


Wherearethevelvets


http://www.sonyclassics.com/baghead


Kaynak: devilboy >>

0 yorum: