Brain Dead

|


Yönetmen : Kevin Tenney
Senaryo : Dale Gelineau
Yapım:2008, ABD, 95 Dakika
Oyuncular: Joshua Benton, Sarah Grant Brendecke, David Crane, Andy Forrest


Bir önceki Can Evrenol incelemesi Peter Jackson imzalı ‘Braindead‘ filmiyle kesinlikle karıştırılmaması gereken bir yapım olan ‘Brain Dead’ 2008 yılı mahsülü bir ABD halt işlemesi..Rahatlıkla b-movie kategorisine girebilecek olan bir film olmasına rağmen eski kült b-movielerin tadını kesinlikle vermeyen ‘Brain Dead’ için çakma ‘Wrong Turn‘ terimi uygun olabilir.


Konu: 6 kişiden oluşan gençlik grubumuz ıssız bir yolda kaybolurlar!!Etrafta aranmaya başlayan gençler bula bula terkedilmiş bir balıkçı kulübesi bulurlar. Önce kulübeyi inceleyen gençlerimiz buradan yardım için bölge şerifini ararlar. Yardım gelene kadar hadi biraz atraksiyon yapalım diyerek kulübenin yakınında bulunan göle girerler, sevişirler, gülüp eğlenirler. Bu arada şerifte olay mahalline gelmiştir. Tam herşey yoluna girdi kurtulduk derken bölgede yaşayan ne idüğü belirsiz mutant/yaratık tarafından kıstırılıp teker teker katledilirler..


Gördüğünüz gibi konu bire bir 2003 yapımı Rob Schmidt imzalı ‘Wrong Turn’ filmiyle aynı. Tek fark var oda bu filmde ki yaratığın ısırdığı kişi zombi filmleri misali yaratığa dönüşüp saldırganlaşıyor. Filmde oyunculuk kötü olduğu gibi kamera kullanımında da bir tuhaflık var. Sanki amatör çekim bir film izliyormuşsunuz havası hakim.Filmin hiçmi artı tarafı yok derseniz hayır var: Çok abartılı ölüm sahneleri (havalarda uçan kollar ve bacaklar, ortadan ikiye yarılan kafalar, kafatasından fırlayan beyinler..) olduğundan son derece eğlenceli.Bol kan görmek isteyen tercihe göre bira/kola ve cips/mısır eşliğinde izlesin derim..


Fragman burada;



Devilboy


Kaynak: devilboy >>

0 yorum: