Witchery

|

Yönetmen: Fabrizio Laurenti
Senaryo: Harry Spalding, Daniele Stroppa
Yapım: 1988 ABD, İtalya Süre: 95 Dakika
Oyuncular:David Hasselhoff, Linda Blair, Catherine Hickland, Annie Ross



1988 yılında Fabrizio Laurenti tarafından çekilen filmin o dönemin filmlerinde -özellikle İtalyan filmlerinde- sık görüldüğü üzere birden fazla ismi mevcut. İtalya’da ‘La Casa 4′ olarak bilinen filmin diğer isimleri; ‘Witchery’, ‘Witchcraft’, ‘Ghosthouse 2′ ve ‘Evil Dead 4′.. Film o dönemde ülkemizde ki video piyasasında ise ‘Şeytanların Dönüşü’ olarak biliniyordu.


Küçük bir çocukken izlediğim ve üzerimde uzun yıllar boyu hatırlanacak derin etkiler uyandırmış olan bu film, hasta bir zihnin izlerini taşıyan sayısız uygulamalar ile bezeli. Küçük bir grup, cadı ve hayaletlerin domine ettiği bir adadaki terk edilmiş otelde bir gece geçirmek zorunda kalırlar. Anakara çok yakında olmasına rağmen kurtulmayı başaramayacaklardır.



Satanik bir cadı kültü tarafından bir bir, birbirinden ilginç yöntemlerle öldürülen grubun üyelerinden, Exorcist yıldızı Linda Blair’in oynadığı Jane Brooks karakteri ve Kara Şimşek dizisinin yıldızı David Hasselhoff dikkat çekiyorlar.


Tam bir 80′li yıllar korkusu olan film, kötü oyunculuklar, çok kötü efektler ve kötü yönetmenlik ile günümüzde izlendiğinde “bu ne ya” tepkisine neden olsa da, hasta zihin uygulaması ölüm sahneleri yine de halen ilgi çekebiliyor. Özellikle ağzı cadılar tarafından dikilen kadının, diğerlerinin yakmaya çalıştığı şömine bacasında aşağı sarkıtılması ve yardım isteyemediği bu durumda çıtır çıtır kavrulurken diğerlerinin kemiklerinin kötü kokular eşliğinde ısınması, filmin hababam üzerine gittiği “yanı başında olup da kurtulamama” psikopatlığının incilerinden, hatırlamaya değer bir sahnedir.


Film, David Hasselhoff gibi 80′li yıllara damga vurmuş bir starın neden piyasada olmadığı ile ilgili de, Hasselhoff’un kötü oyunculuğu ekseninde bazı ipuçları vermektedir.


Gökhan Toka



Kaynak: devilboy >>

0 yorum: