Jenifer (Masters of Horror - Sezon 1 Bölüm 4)

|

Yönetmen: Dario Argento
Senaryo: Steven Weber, Bruce Jones (öykü)
Yapım: 2005 ABD Süre: 60 Dakika
Oyuncular:Steven Weber, Carrie Fleming



Dedektif Frank Spivey ve ortağı köprüaltına park ettikleri arabalarında tıkınırlarken, Spivey ilginç bir olayla karşılaşır. Evsiz bir adam kucağında taşıdığı ellerinden bağlı bir kızı satırla doğramaya hazırlanmaktadır. Adamı vurup kızı kurtaran Spivey, kızın yüzünün tamamen deforme olduğunu ve yaratığa benzediğini görür. Adı Jenifer olan kız konuşamamaktadır. Kısa bir süre alıkonan kızın salındığında gidecek bir yeri olmadığını fark eden Spivey, sorumluluk bilinciyle karışık gizli bir cinsel istekle ona sahip çıkar ve onu evine getirir. Bundan ne ailesi, ne zavallı kedileri, ne de komşunun küçük kızı pek hoşlanmayacaktır. Çünkü Jenifer’in sekste olduğu kadar çiğ et yemekte de doğal bir yeteneği vardır.


Mick Garris’in kafa babalığını yaptığı Masters of Horror serisinin en akıl kurcalayıcı, en çarpıcı, en mide kaldırıcı bölümlerinden biri. Serideki favori bölümüm bu değilse de, yine de en iyi bölümlerden biri. Dizinin adının hakkını veren büyük korku ustalarından Dario Argento’nun sınır tanımayan yorumuyla hiç de ortodoks bir öykü olmayan bu öykü inanılmayacak kadar sarsıcı biçimde, gücünden hiçbirşey yitirmeden aktarılmış. Amatör bir yönetmen gerçekten de bu öyküyü anlatmayı başaramazdı. Filmde gore sahneler sıkça karşımıza çıksa da, filmin asıl mide kaldırıcı gücünü, bir erkeğin bastırılmış güdülerini ortaya çıkarmaktaki becerisinde bulduğunu söyleyebiliriz. Böylesine korkutucu bir yaratıkla, böyle bir yüzle sevişmek ister miydiniz? Hayır mı? Dedektif Spivey’in Jenifer’in farkından, ondaki tehlikeden ve şeytani yönden etkilendiği çok açık. Bastırılmış güdülerin ve isteklerin dışavrumunda ortaya çıkan sevişme sahneleri, inanın filmdeki gore sahnelerinden çok daha mide bulandırıcı. Bazı sahnelerin de (oral seks sahneleri gibi) kesilmiş olmasına rağmen. Erkek izleyiciler için daha şok edici olduğunu, ama kadınların da küçük dillerini yutacaklarını düşünüyorum. Erkeğin hayvani istekleri ile arasındaki köle-efendi ilişkisindeki küçüklüğü çok güzel anlatılmış. Bu film herkesin gözüne gözüne küpe olsun, benden söylemesi.


Bir de korku filmlerini neden seviyoruz biliyor musunuz? Çok güzel bir örnek: Google’da “Jenifer” yazıp grafikler bölümünde arayın. Pop kültürümüzün uluslararası ilahelerinden kopiraytmopiraytlı zevksizlik abidesi Jenifer Lopez resimleri sayfayı dolduruyor. Ama artık yalnız değil. Çünkü artık “Jenifer” da var :)) Jenifer’lar meclisine milletvekili sokmuşum gibi sevindim. Jenifer yazıp Lopez’li bir göz ziyafeti çekmek isteyen yeni yetmeler biraz da bizim Jenifer’ımızın güzelliğine baksınlar :)) Bakalım kaç tanesi onunla sevişmek isteyecek?


Gökhan Toka



Kaynak: devilboy >>

0 yorum: