La Orgía Nocturna de Los Vampiros / The Vampires’ Night Orgy

|

Yönetmen : León Klimovsky
Senaryo : Gabriel Moreno Burgos, Antonio Fos
Yapım:1973, İspanya, 80 Dakika
Oyuncular: Jack Taylor, Helga Liné, Dyanik Zurakowska, Manuel de Blas



Bir grup turist otobüs ile Avrupa turundayken, eski bir kasabanın yakınında başlarına kötü bir şey gelir; şoförleri kalp krizi geçirerek ölür! En yakın kasabaya park etmek zorunda kalan yolcular, kendilerini zor attıkları handa nerdeyse hiç insana rastlamazlar. Kasabada sanki kimse yaşamamaktadır. Otomobili bozulduğu için aynı handa kalmak zorunda olan Luis de onlara katılır.


Sabah olunca yanıldıklarını anlarlar. Kasba halkı onları güleryüzle karşılar. Belediye başkanı onları kontesleriyle tanıştırır. Bu esrarlı kadın kasabanın tüm maliyetini üstlenmiştir ve atalarının yaşadığı bu yeri terkedememektedir. Konuklarını o kadar sever ki (?) daimi kendileriyle beraber yaşamaya ikna etmeye çalışır.


En kısa zamanda gidecekleri yere ulaşmaya çalışan topluluk arabalarının bozulduğunu farkeder. Luis bu olaydan kıllanır. Sanki birisi zorla onları orada tutmaktadır. Yan odasındaki sarışın afet Alma ile araştırmalara başlar. Bu arda içlerinden bazıları kaybolur ve döndüklerinde vampirleşmişlerdir. İşin arkasında kontesin olduğunu farkeden Luis, kadının vampir olduğunu farkeder. Tüm kasaba da onun uşağı ve yemeğidir! Alma ile beraber kaçmaya çalışan adamın işi çok zordur.



Biraz gerçekçi olmak gerekirse gerçekten çok ama çok kötü bir film. Bir kere korkunç değil, yeterli kan yok ve kontesin dişleri neredeyse ağzından fırlayıp yere düşecek gibi duruyor. Oyunculuk desen keza (ama böyle filmlerde aranmaz zaten). Birkaç acayip sahne yok değil. Mesela iyi ve dürüst olması gereken baş karakter Luis’nin, odasının duvarındaki delikten, yan odadaki çırılçıplak Alma’yı izlemesi gibi. İşin kötü tarafı, filmdeki tek çıplaklık bu sahneden ibaret (ne kötü). Komik çıkarımlarda da bulunabiliyorsunuz; mesela küçük bir turist kızın, annesinin sözünü dinlemeyerek mezarlığa gitmesi (ne alaka), orada küçük bir vampir oğlanla oynayayım derken vampir ordusuna yem olması “Annelerin sözünden çıkılmaması gerektiği”ni acı bir şekilde yüzümüze çarpıyor!


Konu bildik, prodüksiyon maliyeti sıfıra yakın, makyaj diye bir şey yok. Bu tür ucuz korku filmlerinin usta oyuncuları Jack Taylor ve Manuel de Blas bile filmi kurtaramıyor. İzlemiş olmak için izlenebilir, ucuz bir klasik değil…


Wherearethevelvets



Kaynak: devilboy >>

0 yorum: