Chainsaw Sally

|

Yönetmen : Jimmyo Burril
Senaryo : Jimmyo Burril
Yapım:2004, ABD, 83 Dakika
Oyuncular: April Monique Burril, Mark Redfield, Alec Joseph, Kristen Hudson, Herschell Gordon Lewis, Gunnar Hansen


Chainsaw Sally, çok eğlenceli, düşük bütçeli bir yapım. Küçük bir kasabada, kütüphane görevlisi olarak çalışan, sessiz ve sakin görünümlü kendi halinde bir bayan olan Sally, aslında çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tanedir.


Kütüphanede gürültü yapanları, aldığı kitabı geri getirmeyenleri önce kibarca uyaran, ardından da elektrikli testere ile kovalayarak doğrayan Sally, iş dışındaki zamanlarında travesti kardeşi Ruby ile birlikte, korku filmlerinden öğrendikleri numaraları kasaba sakinleri üzerinde uygulamaktadırlar. İki kardeş komşuları parçalayıp, yer yer asitle eritip, mideye indirerek ve korku filmi izleyerek günlerini gün etmektedirler.



Sally ve Ruby iki küçük çocukken aileleri gözlerinin önünde üç sapık tarafından öldürülmüştür. İki kardeş de testereyle sapıkları doğramış, ancak anne ve babalarını kurtaramamışlardır. Ağaç yaşken eğilir misali, elektrikli testere ve adam doğrama konusu üzerine eğilen kardeşler içinde bulundukları formattan dolayı mutludurlar. Ta ki kasabanın gayrimenkul devi Harvey Benton, çocukluklarını geçirdikleri boş evin de dahil olduğu araziyi satmak isteyinceye kadar. Steve Kellerman adlı iş adamı da bu maksatla kasabaya gelmiştir. Sally ve Ruby bu planı bozmak için kanlı bir örgütlenmeye giderler.


Dijitalde çekilmiş, ışık pek iyi değil. Buna karşılık ses ve oyunculuklar hiç fena değil. Sally’i oynayan April Monique Burril ve Kellerman rolündeki Mark Redfield iyi iş çıkarıyorlar. Soundtrack de filme yaraşır biçimde hareketli ve güzel. Yönetmenin bol bol korku filmi izlediği, jargona hakim olduğu referanslarından, diyaloglardan ve cinayet sahnelerinden ziyadesiyle anlaşılıyor. Zaten Gore sinemasının babası Herschell Gordon Lewis’e de filmde ufak bir rol verilmiş. Korku sinemasını sevenler için çok eğlenceli bir film..


Gökhan Toka


http://www.chainsawsally.org



Kaynak: devilboy >>

0 yorum: