Alphabet Killer

|

Yönetmen: Rob Schmidt
Senaryo: Tom Malloy
Yapım: 2008, ABD Süre:80 Dakika
Oyuncular: Eliza Dushku, Cary Elwes, Michael Ironside, Bill Moseley, Timothy Hutton



2008 Amerikan yapımı filmde başrolde Wrong Turn / Korku Kapanı filmindeki üstün oyunculuk performansı ile izleyicisinden tam not alan güzel aktris Eliza Dushku ile Cary Elwes yer alıyor. Yönetmen ise Rob Schmidt. Gerçek bir hikayeden uyarlanan - ya da uyarlandığı söylenen - filmde küçük kızlara tecavüz ve cinayet olayları ile onların peşindeki şizofren bir kadın polisin hikayesi yer alıyor. Daha önce yine Korku Kapanı filmiyle tanıdığım yönetmenin ismini duyunca heyecanla izlemek istediğim film açıkçası bende hayal kırıklığı yarattı.


Eliza Dushku’nın öldürülen küçük kızların sırlarla dolu cinayetlerini kimin işlediğini bulmaya çalışan bir polis memurunu canlandırdığı film, senaryo açısından vasatın altında kalmış ve nedense sürükleyicilik açısından da beklentileri karşılayamıyor. Meltem Cumbul’un da küçük bir rolde karşımıza çıktığı filmin finali ise tam bir hayal kırıklığı.


Son 15 yılda Bone Collector / Kemik Koleksiyoncusu, Se7en / Yedi, Silence of the Lambs / Kuzuların Sessizliği, Copycat / Kopya Cinayetler, Stir of Echoes / Gaipten Sesler vb. gibi bu tarzın çok iyi filmlerini izledikten sonra insan artık en az bunlar kadar kaliteli, izleyiciyi gerip meraklandıracak, temposu ile nefesimizi kesecek yapımlar beklerken maalesef sıradan filmler ve senaryolar karşımıza çıkıyor.


http://www.www.alphabetkiller.com



Kaynak: devilboy >>

0 yorum: